История на EMS технологията

Технологията EMS ( електро мускулна стимулация) съществува отдавна и е базирана на десетилетия изследвания и разработки. Импулсите се използват в различни области на терапията, козметиката и рехабилитацията. Електромускулната стимулация започва през 1791 година с опита на Луиджи Галвани. Той стимулира мускулатурата на жаби с нискочестотен ток. Въз основа на разработките му започват много изследвания.

Електростимулация се използва в космонавтиката в Русия за трениране на космонавтите. Поради липсата на гравитация и безтегловността в космоса те получават дистрофични аномалии. Благодарение на тренировъчните програми, стимулиращи цялото тяло, могат да се избегнат страничните ефекти от безтегловността. Професионални спортисти също започват да използват технологията EMS ( електро мускулна стимулация)при подготовка за олимпийските игри.

През 90-те години немски инженери разработват нова генерация EMS оборудване, което се използва от широк кръг професионалисти, физиотерапевти и лични треньори. Разработването на научния метод и тестването му се осъществява с дълги изследвания и експерименти, които доказват ефективността на оборудването E-fit. Те заедно с  медицинските и спортни резултати подкрепят ефективността му, а технологията е призната като терапия от Американската федерална агенция по храните и лекарствата.

Устория на EMS, фитнес с елетро мускулна стимулация и терапии

Е-фит EMS тренировка електрофтинесизображение4